KÄKKIRURGI I HÖLLVIKEN

Din specialist på NäsetInformation till dig som är vårdgivare

  

Om du vill diskutera samarbete så är du välkommen att ringa, mejla eller att använda kontaktformuläret.  För att underlätta remisshanteringen ber vi dig att om möjligt följa nedanstående direktiv. Om du har något förslag i detta sammanhang att diskutera så ska du kontakta oss.

Vi har egen panoramaröntgen. Detta innebär minskat krav på röntgenmaterial till remissen. Det betyder också att du har möjlighet att remittera patienter för enbart OPG utan någon käkkirurgisk indikation. Vi vill att du använder Medspace eller C-takt Link om du är intresserad av denna tjänst. 


Observera att vi är ackrediterade av Region Skåne för käkkirurgisk behandling av barn och ungdomar genom det fria vårdvalet.

 

Remisser

Använd gärna Medspace eller C-takt Link. Du ska däremot inte e-posta material som inte är avidentifierat. Ju mindre pappershantering desto bättre. Barn och ungdomar remitteras via Region Skånes Tandvårdsfönster (läs mer genom att klicka här).

Röntgen

Remisser som avser patologi i käkben resp. tänder bör åtföljas av rtg- material som möjliggör remissprioritering. Vi har egen panoramaröntgen och remitterar för CBCT vid behov. Bästa sättet att skicka bilder är via Medpace och C-takt Link, näst bäst är CD- rom eller USB- minne. Pappersutskrifter är ofta oanvändbara. 

Implantat

Astratech EV är det system som vi arbetar med.